Tänään kävin Swayambhunath'ssa, jota kutsutaan myös Apinatemppeliksi. Se on kukkulan laella oleva alue, jossa on useita erilaisia ja erikokoisia hindu- ja budhalaistemppeleitä. Pienimmät niistä olivat vain pienehköjen patsaiden kokoisia ja suurimmat pienen talon kokoisia ja niihin siis mahtui siis sisällekin.

Aluetta kutsutaan Apinatemppeliksi, koska siellä asuu pyhinä pidettyjä apinoita. Tarinan mukaan alueella asui budhalainen oppinut mies. Hänen olisi pitänyt pitää hiuksensa lyhyinä, mutta hän antoi niiden kasvaa ja sai täitä. Nämä täit muuttuivat alueen apinoiksi. 

Täällä on tällä hetkellä sadekausi ja paluumatkalla hotellille saimme tosiaan tuntea sen. Juuri kun olimme lähdossä takaisin päin alkoi sataa. Sade ei ollut todellakaan mitään pientä tihkua vaan sitä tuli oikein kunnolla. Sadetakeista huolimatta kastuimme alusvaatteita myöten läpimäriksi ja kaduillakin muutamassa kohtaa pääsimme melkein kahlaamaan. Hotellihuonekämppikseni tuossa vieressä yrittää kuivatella mukana olleita seteleitään. Minun lompakkoni sattui jotenkin onnekkaasti kassissani olleiden muovipussien keskelle ja rahani olivat siis vain hieman kosteita. Puhelimenikin vaikuttaa edelleen toimivan ihan hyvin.

Alla muutama kuva Apinatemppeliltä.

DSC_1634-normal.jpgDSC_1639-normal.jpgDSC_1635-normal.jpg