Matka Helsingistä eteenpäin sujui ongelmitta. Toki se oli pitkä ja uuvuttava, mutta voi sen kuitenkin sanoa menneen hyvin. Sekä minä että matkalaukkuni sisältöineen saavuimme Kathmanduun samalla koneella ja Nepalin viisuminkin sain hankittua suhteellisen sujuvasti lentokentältä. 

Olen nyt ollut täällä Kathmandussa pari päivää. Varsinkin eilen pääasiallisesti lepäsin ja yritin tottua paikkaan.  Vähän samalla teemalla olen mennyt vielä tänäänkin. Olen kuitenkin ehtinyt myös hieman tutustumaan kaupunkiin. Ainakin näin vielä melko ensivaikutelmalta tämä on mukava paikka. Kaupungilla kulkiessa on selvää että mikään rikas maa ei todellakaan ole kyseessä ja kapeilla kaduilla vilkas ja ajoittain kaoottinen liikenne on välillä aika väsyttävää. Kuitenkin täällä on ilmapiirissä paljon rentoutta ja jonkinlaista rauhallisuuttakin. Kulttuurishokki ei siis ainakkan vielä ole iskenyt

Tämän ensimmäisen viikon täällä asun Kathmandussa Thamel nimisellä alueella. Tämä on ilmeisesti melko turistialuetta. Alun tutustumisjakson jälkeen siirryn vähän syrjemmälle, noin yhdeksän kilometrin päähän, ilmeisesti vähän aidommalle ja toivottavasti myös vähemmän kaoottiselle alueelle.